hakapeszi76 2011.05.14. 21:38

Lusta reggeli

Mi tagadás, a paleos étkezés elég sok tötyörgést igényel a konyhában. Alapból szeretek főzni, sütni, de azért egy négytagú család mellett néha azért van egy kis herótom a konyhától. Ilyenkor valami nagyon gyorsan összedobható kajába gondolkodom. Ilyen a turmix. Nagyon imádom mindet, mert olyan jó friss érzéssel töltenek fel a gyümölcsök. Ma ennek örömére eper-banán turmix volt a reggelim, mert semmi kedvem nem volt valami bonyolultat csinálni.

A recept:
kb. 10 szem eper
1 banán
kókusztej



























A kókusztejről annyit, hogy száz és egyféle kiszerelésben, fajtában lehet kapni. Eddig még nem kötöttünk szoros barátságot, mert ahány fajta, annyi féle minőség-ergo- nem egyformán viselkednek az ételben. A DM-ben lehet kapni egy nagyon sűrű, szinte massza állagú konzervet. Ez nagyon finom, -elég zsíros- de hígítani kell. A sparban lehet kapni szintén konzerv szinte már tejszín állagú és majdnem ízű is. Ez is nagyon finom, de egy kicsit gyanús, mert szinte az összetévesztésig a tejszínre hajaz.A bioboltban tetra kiszerelésben-na ez a legszörnyűbb, darabos és nem is lesz másmilyen még hő hatására sem. Ja, és még van a házi, amit egyenlőre nem sikerült a megfelelő állagban és minőségben elkészítenem. Híg, víz ízű valami lett belőle, ami három nap alatt töksavanyú lett a hűtőben. Ezt még gyakorolni kell.

Úgy gondoltam, hogy fel fogok rakni rém egyszerű recepteket is, mert a "mit főzzek ma?" kérdésre sokszor olyan egyszerű a válasz, mégsem jut eszünkbe semmi. Tehát nem különleges receptek lesznek ezen a blogon, hanem olyanok általában, amiket egyszerűen, gyorsan el lehet készíteni, mégis paleo, mégis egészséges. A magyar konyha sok paleos receptet tartalmaz :)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://hakapaleo.blog.hu/api/trackback/id/tr692904143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szandránya 2011.05.15. 13:01:47

Na! Ezekre a receptekre várok! =) Fantáziám a falfestéseimnél véghetetlen, de az hogy 10 szem epret keverjek össze valamivel... az már képzést követel nálam. =D
süti beállítások módosítása