hakapeszi76 2011.05.15. 16:04

Lusta ebéd :)

Ma megmelegítettem a tegnapi ebédet. Igazán nem volt nagy munka :)))). Na de félre a tréfával. Mivel egyszerű recepteket ígértem, íme a tegnapi:

Lecsós szelet

Kb egy kiló csirkemell filé

2 tk pirospaprika
3 nagy fej hagyma
1 kiló paprika
fél kiló paradicsom
2 szelet füsölt szalonna

A hagymát apró kockára vágom, a szalonnát felteszem kicsi tüzre, hogy szép lassan kisüljön a zsírja. Nem kell sok, olyan három evőkanálnyi bővel elég. Felszeletelem a húst, megmosom, szárazra törlöm (!), besózom. Felteszek egy lábasba vizet forrni. Beledobom a hagymát a zsírba, amikor már kicsit üveges lehúzom a tűzről, bele a piros paprika, összekever, majd ráteszem a húst, kicsit megkutyulom. Megfordítom amikor már "fehér" az egyik oldala. Ha forr a víz, beledobom a paradicsomokat, egy-két percig hagyom, majd leöntöm a vizet róla, majd lehúzom a héját. Ha a hús másik fele is már fehér, csak úgy elnagyoltan rávagdosom a paradicsomot, majd a paprikát. Ki, hogy szereti, én kb. 10 forintos nagyságúakra kanyarintom. Egy picit megsózom, majd lefedem. Figyelni kell mennyi vizet enged, mert van olyan paprika, ami szinte semennyit. Akkor apránként öntögetek alá. Kis lángon fedő alatt hagyom fonnyadni, puhulni. Egy nagy fejes salátával tálalom. Bon appetit! :)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://hakapaleo.blog.hu/api/trackback/id/tr852905626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása