A csodás almásnak mára vége is lett, nagyon pozitív kritka, hogy V-nek kifejezetten ízlett. Pedig Ő aztán nem eszik meg akármit.
Mára elegem lett a húsból, szóval egy húsmentes napot csinálok. Simán sült zöldségek lesznek, lehet egy kis sajttal. Ez hagymából, kaliforniai paprikából, padlizsánból, és cukkíniből és egy paradicsomból áll. Először a hagymát pirítom meg olívaolajon, és az apróra vágott paprikát-(laskára vágott hagymát). Amikor zsírjára sült, hozzáadom a padlizsánt és a cukkinit, paradicsomot amit elnagyoltan felvágtam. Szoktam még hozzáadni bazsalikomot is. Amikor ez utóbbiakat rakom hozzá, nagy lángra veszem és kavargatom.Pár perc után kicsire veszem, majd lefedem. Ha sok levet enged, akkor leveszem a fedőt. Akkor jó, ha már barna a padlizsán. Ez is ronda de finom kategória.  Ennyi. Ja, és természetesen a só nem maradhat el. Én imádom magában is, de húshoz is jó, sőt mondjuk lazac steak-hez isteni.


A padlizsánhoz még fűznék egy-két gondolatot. Sokakat az tart vissza a készítésétől, hogy keserű olykor. Általában az öreg, matt, fonnyadtkás zöldségek azok, amelyekben ilyen kellemetlenséggel találkozunk. Én mindig szép, feszes héjú fényes padlizsánt vásárolok csak meg, a csalódás kivédésére. Amikor levágom a szárát, akkor egy picit nyersen megkóstolom a húsát.Ha véletlenül kesernyés, akkor a teendő a következő: felvágom, lesózom, hagyom egy picit állni. Majd kinyomkodom a levét, amennyire tudom. Ez leginkább felkarikázás esetén szokott szalonképesen sikerülni. Az enyhén kesernyés ízt így meg lehet szüntetni, de ha már olyan mint az epe, akkor ki kell kukázni.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://hakapaleo.blog.hu/api/trackback/id/tr932913466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása