És ez tényleg így is van. Ha valaki már egy ideje paleo elvek szerint táplálkozik, egy idő után arra lesz figyelmes, valahogy jobban érzi az eredetileg ízetlennek minősített zöldségek ízét. Sőt. Sokszor úgy érzem, ezek a valódi, igazi táplálékok, amik ténylegesen feltöltik a szervezetet minden jóval. Friss lesz az ember, energiát adnak, éberséget és még jól is lehet lakni tőlük....egy idő után.  A brokkoli nagy kedvencem. Mindig a gyönyörű esőerdők fái jutnak eszembe róla, főleg ha szép, mély zöld színe tömör rózsákkal párosul. De nem csak íze miatt kedvelem, hanem mert egy igazi vitaminbomba. A mai napon kétféle finom ebédet készítettem belőle. Egyet a Mütyürkének, egyet pedig magamnak.

Brokkoli főzelék-rendkívül egyszerű

1 fej brokkoli
2 gerezd fokhagyma
bazsalikom-nem ajánlatos kihagyni!

egy pici vaj

A vaj kivételével az egészet felteszem főni.A víz épphogy lepje csak el a zöldséget, de még az sem baj, ha kilóg belőle,mert a párolás során eléggé összeesik. Ha már puha-nem kell szétfőzni- botmixerrel átturmixolom. A vajjal együtt természetesen. Lehet még pirítani vöröshagymát, a végén belekeverni. Nagyon finom lesz tőle. Feltét, főtt tojás.

Az enyém pedig brokkoli saláta a Paleo szakácskönyvből. Szintén tojással. Ez egy párolt zöldségből készült köret, natur mustárral, lila hagymával, olíva olajjal nyakon öntve. Nagyon finom, bár sikerült olyan mustárt vennem, hogy a könnyem csorog, ha beleszagolok. Nagyon durva, komolyan mondom.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://hakapaleo.blog.hu/api/trackback/id/tr632898225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása